De Kracht Van Kleur! Leer Nu Hoe Je Kleuren Kan Inzetten!

De kracht van kleur!

Kleur doet veel met ons. Kleuren kunnen emoties, herinneringen en gevoelens opwekken. Het kan een van je sterkste wapens zijn voor je Brand. Je kan hierdoor inspelen op de gevoelens van je klanten.

Door gebruik te maken van de juiste kleuren kan je je doelgroep zo sturen dat ze met je in zee gaan. Maar hoe weet je welke kleuren je moet gebruiken? Hoe kan je dit het beste inzetten? Dat gaan we in deze blog bespreken. Na deze blog weet jij hoe je van kleur je sterkste wapen kan maken!

Kleuren en hun betekenis

Geel is niet alleen de kleur van de zon of de kleur die we associëren met Pasen, geel is veel meer. Geel: Optimisme, Warmte, Reizen.

Oranje is de kleur van Nederland, maar oranje is meer dan een voetbal kleur.
Oranje: Creativiteit, Enthousiasme en Jeugdig.

Rood is een spannende kleur, deze roept meerdere emoties op bij mensen.
Rood: Spanning, Sexy, Gewaagd en Belangrijk.

Paars is een veelzijdige kleur als deze goed gebruikt wordt.
Paars: Grootheid, Rijkdom, Wijsheid, Magisch en Koninklijk.

Blauw de kleur van de lucht. De kleur van kalmte.
Blauw: Kalmte, Kracht, Betrouwbaarheid en Rust.

Groen de kleur van het gras en de rest van de natuur.
Groen: Kalmte, Vrede, Groei en Natuur

Zwart, Wit en Grijs. Deze 3 tinten kunnen de andere kleuren goed ondersteunen.
Zwart, Wit en Grijs: Balans, Innovatie en Minimalisme

Er zijn nog veel meer kleuren en gevoelens, dit is slechts het topje van de ijsberg. Hiermee kan je een goede start maken voor het creëren van je huisstijl, website of social media content.

Leer meer over kleur in deze blog
Het is een explosie van kleuren

Kleuren toepassen

Laten we Scroll With It als voorbeeld nemen. Wij gebruiken de kleuren: Blauw, Groen en Geel.

Blauw staat voor: Kalmte, Kracht, Betrouwbaarheid en Rust. Dit is onze belangrijkste kleur. Dit zie je met name op onze website. We willen de kalmte en betrouwbaarheid goed uitstralen. Wij staan voor kwaliteit en blauw helpt ons daarbij.

Groen staat voor: Kalmte, Vrede, Groei en Natuur. Groen ondersteunt het blauw heel goed. Beide kleuren staan voor kalmte. Maar groen staat ook voor groei! Wij laten jouw bedrijf doorgroeien in deze online wereld. Groen past daar heel goed bij.

Geel staat voor: Wijsheid, Warmte, Vrolijkheid en Reizen. Deze kleur maakt ons kleuren pallet af. Geel laat de Reis zien van jouw bedrijf en de wijsheid die wij gebruiken om jouw bedrijf groter te maken. De warmte die geel ook uitstraalt complimenteert de rest van ons kleuren pallet.

Zwart en Wit staan voor: Balans, Innovatie en Minimalisme. Onze teksten zijn Zwart of Wit, deze tinten maken het plaatje helemaal af. Hierdoor is alles helemaal in balans.

Met behulp van deze blog kan je nu zelf aan de slag. Wij kunnen niet wachten om te zien wat dit jullie bedrijf zal opleveren.

Mocht je nog meer informatie willen kan je altijd contact met ons opnemen. Kijk anders ook bij Diensten om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

Volg ons ook op social media voor meer tips en trucs.