Deel 3: hoe maak je een website in WordPress?

Welkom bij de derde blog in de reeks: Hoe maak je een website in WordPress? In deze reeks nemen we je mee in de wondere wereld van WordPress. We leren je de tips en tricks om zelf aan de slag te gaan met jouw nieuwe website. Lees snel verder om meer te leren.

Je hebt een goed idee, of je wilt een website voor je bedrijf. Maar hoe begin je hiermee? Waar kan je het beste starten?

Stap 1: Wat voor een homepage wil je maken?

Dit is de het belangrijkste onderdeel van je website. Dit is de pagina die je klanten als eerste zien. Je moet zorgen dat deze pagina in een keer duidelijk maakt wat je bedrijf doet en waarom ze met jou in zee moeten gaan.

Kies je voor een homepage waar alles op zichtbaar is, waar je klanten automatisch doorheen scrollen door op een onderwerp te klikken. Ga je voor een homepage die dient als een korte introductie en dat je klanten door kunnen klikken naar andere pagina’s doormiddel van een menu. Heb je een webshop en wil je de belangrijkste producten op je homepage laten zien. Of ga je toch liever voor een pagina waarop je laatste blogs zichtbaar zijn, de keuze is aan jezelf.

Website Vishandel van Nunen

Stap 2: Het ontwerp van je Homepage

Website ontwerpen, stap 1 marktonderzoek

Nu je gekozen hebt wat voor je homepage je wilt laten zien is het tijd om deze te ontwerpen. Het is belangrijk om kleur te gebruiken op je website. Weet je niet goed welke kleuren je het best kan gebruiken lees dan onze blog: De Kracht van kleur! Probeer ook genoeg variatie toe te voegen. Plaats niet alleen tekst maar wissel het af met kleur en afbeeldingen.

Kijk eens goed naar andere websites en schrijf op wat je mooi vind en wat je vooral niet mooi vind. Aan de hand hiervan kan je een eerste schets maken. Zorg ervoor dat je homepage niet te druk is. Je klanten moeten snel en gemakkelijk de juiste informatie vinden. Op onze Portfolio pagina kan je onze eerste schetsen zien die we hebben gebruikt bij onze klanten.

Stap 3: Bouw je homepage

Dit is het leukste stuk. Nu ga je echt aan de slag. Je hebt je ontwerp gemaakt, je weet wat voor stijl pagina je wilt hebben. Nu ga je dit realiseren.

Wij werken graag met container blokken. Wij delen ons ontwerp op in blokken en elk blok is een aparte container. De Gutenberg editor zorgt ervoor dat je verschillende blokken in je pagina kan slepen. Op deze manier kan je gemakkelijk een pagina opmaken. Wij gebruiken zelf De kolom, afbeeldingen en de paragraaf blokken graag. Je titels kan je opmaken met een koptekst blok.

Stap 4: SEO

Seo is net zo belangrijk als je pagina zelf. Dit zorgt ervoor dat je goed en snel gevonden wordt op zoekmachines.

Als je de Yoast Plugin gebruikt kan je deze stap voor stap volgen. Deze plugin vertelt je waar je rekening mee moet houden. Lees onze blog: SEO wat is dit? Voor meer informatie hierover. Hierin vertellen we hoe je de Yoast plugin goed kan gebruiken.

Stap 5: De rest van website

De rest van je website pagina’s kan je op dezelfde manier opbouwen als je home page. Zorg ook hiervoor dat je voldoende afwisselt tussen tekst en afbeeldingen en dat je het niet te druk maakt.

Maak SEO makkelijker met Yoast

In de volgende blog gaan we het hebben over je menu. Dan gaan je zorgen dat mensen al je pagina’s kunnen bezoeken.

Mocht je verder nog vragen kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Volg ons ook op social media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, advies en meer.