Deel 5: Hoe maak je een website in WordPress?

Welkom bij de vijfde blog in de reeks: Hoe maak je een website in WordPress? In deze reeks nemen we je mee in de wondere wereld van WordPress. We leren je de tips en tricks om zelf aan de slag te gaan met jouw nieuwe website. Lees snel verder om meer te leren.

Je hebt een goed idee, of je wilt een website voor je bedrijf. Maar hoe begin je hiermee? Waar kan je het beste starten?

Stap 1: De Customizer!

Ga met je muis over weergave en klik op Customizer. Nu kom je in hetzelfde menu waar we vorige keer gebleven waren.

Hier kan je de layout, kleuren, typografie en meer aanpassen van je website. Neem eens een kijkje bij de verschillende mogelijkheden. Wees niet bang om ergens op te klikken en wat te experimenteren. Zolang je niet op publiceren drukt gebeurt er niks.

Customizer backend

Stap 2: Site identiteit

Klik op Site identiteit. Hier kan je de naam van je website aanpassen. Wat is de titel van je site? Wat gaat je ondertitel worden? Deze wordt ook gebruikt door google. Zorg ervoor dat deze relevant zijn voor je bedrijf.

Tevens kan je hier een Site pictogram (Favicon) toevoegen. Dit is de kleine afbeelding die je ziet in het tabblad van een website. Dit zorgt ervoor dat jouw website er al zoveel professioneler uitziet.

Customizer Favicon

Stap 3: Typografie

Afhankelijk van je thema kan je deze aanpassen. Klik op Typografie. Hier kan je de uitstraling van je site veranderen. Typografie is erg belangrijk. Dit is het eerste wat je klanten zal opvallen. Dit kan je website maken of breken. Probeer een zakelijk lettertype te gebruiken. Hierdoor zal je site beter leesbaar zijn. Probeer niet teveel verschillende lettertypes te gebruiken. Hierdoor zal je site rustiger overkomen.

Stap 4: Layout

Afhankelijk van je thema kan je dit aanpassen. In Layout kan je al je blokken uitlijnen. Je kan de afstand tussen de verschillende blokken aanpassen. Nu ga je echt de look van je website vaststellen . Waar wil je alles hebben en wat is de afstand en de uitlijning van je website? Denk hier goed over na en probeer wat te experimenteren.

Stap 5: Meer customizer mogelijkheden

Er is nog veel meer wat je kan aanpassen. Kijk goed rond bij de verschillende kopjes. Zolang je niet op publiceren druk wordt er niks opgeslagen. Hierdoor kan je verschillende dingen uit proberen.

De Customizer is een krachtige Customizer. Dit zorgt ervoor dat je website een professionele uitstraling krijgt zodat jij vertrouwd overkomt voor jouw klanten.

Customizer Typografie

In de volgende blog kijken we nog een keer naar het hele proces van start naar finish.

Mocht je verder nog vragen kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Volg ons ook op social media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, advies en meer.