Hoe maak je een website: Overview

De afgelopen weken hebben we geleerd hoe we een website kunnen bouwen vanaf een nieuwe WordPress installatie. In deze laatste blog van de reeks vatten we alles nog een samen. Hier is de Overview van de reeks: Hoe maak je een website.

Blog reeks: Hoe maak je een website? Overview

Deel 1: De Hosting en Installatie

Je begint bij een hosting bedrijf, waar wil je je website onderbrengen? Hiervoor kan je het beste even rondkijken. Er zijn meerdere mogelijkheden. Kies je voor Strato, ga je voor Mijndomein of één van de vele anderen? Het is erg belangrijk om te kijken wat je precies nodig hebt. Bij Strato is het bijvoorbeeld erg gemakkelijk om meerdere sites te maken op één account. Mijndomein kan goedkoper zijn, maar hier kan je per account maar één website hebben.

Hoe maak je een WordPress website 01

Deel 2: Thema’s en Plugins

Nadat je WordPress site is geïnstalleerd begint het leukste deel! Nu ga je bepalen hoe je website eruit komt te zien.

Er zijn meer dan 10.000 verschillende thema’s voor WordPress. Maar waar je ga je beginnen? Ga je voor een betaald thema of een van de vele gratis thema’s?

Blog cover, deel 2

Deel 3: De Homepage

Kies je voor een homepage waar alles op zichtbaar is, waar je klanten automatisch doorheen scrollen door op een onderwerp te klikken. Ga bijvoorbeeld voor een homepage die dient als een korte introductie zodat je klanten door kunnen klikken naar andere pagina’s doormiddel van een menu. Heb je een webshop en wil je de belangrijkste producten op je homepage laten zien? Of ga je toch liever voor een pagina waarop je laatste blogs zichtbaar zijn, de keuze is aan jezelf.

Hoe maak je een Homepage

Deel 4: Het Menu

Het menu is je navigatie door je website, dit is waar je klanten op klikken om door te gaan naar het juiste onderwerp. Het is belangrijk om deze items kort en bondig te houden. Zorg ervoor dat dit overzichtelijk blijft.

Hoe maak je een menu

Deel 5: De Customizer

De Customizer is een krachtige Customizer. Dit zorgt ervoor dat je website een professionele uitstraling krijgt zodat jij vertrouwd overkomt voor jouw klanten. Dit is de laatste stap in het bouwen van je eigen website. Hiermee zet je de puntjes op de i.

Blog De Customizer

Wat specifiekere onderwerpen

In de onderstaande blogs kan je meer informatie vinden over specifieke onderwerpen, in de eerste nemen we je mee in het ontwerp proces van het maken van een website. In de tweede blog nemen we je mee in de wondere wereld van SEO. Lees snel verder voor meer informatie. Dit is een kleine overview van de blogs die we hebben geschreven. Wil je meer lezen ga dan snel naar onze Blog pagina.

Leer meer over het ontwerpen van een website

Leer meer over het ontwerpen van een website

Een website wordt ook wel een visitekaartje van een bedrijf genoemd. Het is daarom belangrijk om zo duidelijk mogelijk over te brengen waar jij voor staat. Maar hoe ontwerp je een passende website? In deze blog neem ik je mee in het ontwerpproces van een website.

SEO, wat is dit?

SEO, wat is dit? Maak je website beter vindbaar!

Je zult de term SEO wel eens eerder gehoord hebben. Maar wat is het precies? En waarom is dit zo belangrijk voor jouw website en jouw bedrijf?
Over deze vraagstukken en meer vind je hieronder meer informatie. Lees snel verder om te kijken hoe jij jouw website kan verbeteren.

Mocht je verder nog vragen kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Volg ons ook op social media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, advies en meer.