Leer meer over het ontwerpen van een website

Leer meer over het ontwerpen van een website

Een website wordt ook wel een visitekaartje van een bedrijf genoemd. Het is daarom belangrijk om zo duidelijk mogelijk over te brengen waar jij voor staat. Maar hoe ontwerp je een passende website? In deze blog neem ik je mee in het ontwerpproces van een website.

Marktonderzoek

Elke branche heeft een ander doel en het is belangrijk om hier bewust van te zijn. Zo is het doel van een website voor een adviseur weer heel anders dan voor een fysieke winkel. Beide willen hun diensten of producten aanbieden, maar de manier waarop verschilt hierin enorm.

Weet je niet zeker hoe je moet beginnen? Kijk dan eens op de websites van soortgelijke bedrijven. Bepaal daarbij welke informatie belangrijk is om op je website te vermelden en maak gebruik van sprekende afbeeldingen.

Website ontwerpen, stap 1 marktonderzoek
Website ontwerpen stap 2, ontwerp

Een mockup ontwerpen

Met behulp van een mockup kan je snel een sfeerbeeld creƫren van jouw idee. Dit maakt het makkelijker om jouw idee te visualiseren. In deze fase kan je gemakkelijk wijzigingen aanbrengen, zonder je te verliezen in details. Bij Scroll With It gebruiken we een mockup om ons idee te presenteren aan onze klanten, voordat wij overgaan op het bouwen van de website.

Responsive design

Tegenwoordig worden websites steeds vaker bezocht vanaf mobiele apparaten, zoals mobiele telefoons of tablets. Om de site overzichtelijk en leesbaar te houden moet een website daarom mee kunnen schalen naar het apparaat waar deze op bekeken wordt. Dit kan invloed hebben op het uiteindelijke ontwerp. Houd daarom in de beginfase al rekening met het ontwerp en hoe dit bekeken zal worden op verschillende apparaten.

Gebruiksvriendelijkheid

Naast het ontwerp speelt de gebruiksvriendelijkheid ook een grote rol. Zo heeft een portfolio pagina een ander doel dan een webshop. Bij een webshop is het belangrijk dat een klant zo gemakkelijk mogelijk een product kan kopen. Dit is vaak het punt waarbij een ontwerpen en daadwerkelijke bouwen van websites andere prioriteiten krijgen. Zo heeft een grafisch ontwerper een andere blik dan een webdesigner. Bij Scroll With It verdelen we deze taken dan ook. De mockup wordt als eerste door de grafisch ontwerper gemaakt en na gezamenlijk overleg gebouwd door de webdesigner.

Website ontwerpen, stap 3 gebruiksvriendelijk

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen met jouw website? Neem dan een kijkje op onze Portfolio pagina of neem direct contact met ons op.