Deel 1: hoe maak je een website in WordPress?

Welkom bij de eerst blog in de reeks: Hoe maak je een website in WordPress? In deze reeks nemen we je mee in de wondere wereld van WordPress. We leren je de tips en tricks om zelf aan de slag te gaan met jouw nieuwe website. Lees snel verder om meer te leren.

Je hebt een goed idee, of je wilt een website voor je bedrijf. Maar hoe begin je hiermee? Waar kan je het beste starten?

Stap 1: De hosting

Je begint bij een hosting bedrijf, waar wil je je website onderbrengen? Hiervoor kan je het beste even rondkijken. Er zijn meerdere mogelijkheden. Kies je voor Strato, ga je voor Mijndomein of één van de vele anderen? Het is erg belangrijk om te kijken wat je precies nodig hebt. Bij Strato is het bijvoorbeeld erg gemakkelijk om meerdere sites te maken op één account. Mijndomein kan goedkoper zijn, maar hier kan je per account maar één website hebben.

Laat je goed informeren door de reviews online voordat je ergens straks een jaar aan vast zit.

Webshosting02
Webshosting01

Je hebt gekozen voor een hosting partij. Dan gaan we door naar de volgende stap. Kies je voor alleen webhosting of wil je er ook een email service bij? Het grote voordeel met een email pakket is dat je een professioneel email adres hebt, bijvoorbeeld info@denaamvanjouwbedrijf.nl Dit staat een stuk professioneler dan bijvoorbeeld @hotmail of een @gmail.

Stap 2: Installeer WordPress

Nu heb je een hosting server en een webhosting pakket. De volgende stap is het installeren van WordPress. Doe je dit via een FTP server of bied je hosting server de mogelijkheid om dit voor jouw te doen? Ik adviseer dit via je hosting te doen als je dit zelf nog nooit gedaan hebt. Dit maakt het hele proces een heel stuk gemakkelijker. Er kan nu ook minder fout gaan.

Wordpress installatie
Hier zie je een voorbeeld van een webhosting die WordPress installeert op jouw webhosting. Dit maakt het een stuk gemakkelijker.

Stap 3: Je website

Gefeliciteerd! Je hebt nu een website. Als je naar je domein gaat zie je nu de standaard WordPress test pagina. Dit is natuurlijk niet representatief voor je bedrijf. We moeten hier nu iets aan veranderen.

Login op je WordPress website door naar denaamvanjouwbedrijf.nl/wp-admin te gaan. Nu kom je in de achteringang van jouw website.

Zorg ervoor dat de door jouw gekozen gebruikersnaam niet de naam van jouw website is. Anders maak je het hackers vrij gemakkelijk. Let op! Je kan je gebruikersnaam naderhand niet meer wijzigen zonder een nieuwe gebruiker aan te maken.

Zodra je ingelogd bent kom je in het kloppende hart van je website. Vanaf hier kunnen we verder gaan.

Wordpress Login scherm

In de volgende blog gaan wij hier verder op in. We gaan dan aan de slag met het maken van een onder constructie pagina en kijken we naar handige plug-ins voor jouw website.

Mocht je verder nog vragen kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Volg ons ook op social media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, advies en meer.