SEO, wat is dit? Maak je website beter vindbaar!

Je zult de term SEO wel eens eerder gehoord hebben. Maar wat is het precies? En waarom is dit zo belangrijk voor jouw website en jouw bedrijf?

Hoe zorg ik ervoor dat mijn website SEO proof is?

Over deze vraagstukken en meer vind je hieronder meer informatie. Lees snel verder om te kijken hoe jij jouw website kan verbeteren.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting voor: Search Engine Optimization oftewel zoekmachine optimalisatie. Met SEO zorg jij ervoor dat zoekmachines jouw website beter kunnen lezen en indexeren. Dit zorgt ervoor dat bijv. Google de waarde van jouw website beter kan inschatten.

Deze optimalisatie bestaat uit verschillende onderdelen.

Content

Zonder content is er niks te optimaliseren. Zorg ervoor dat de content die je plaatst aansluit bij het bedrijf wat je bent. Wat heel belangrijk is: Gebruik het juiste zoekwoord. Elke pagina en Post die je maakt heeft een zoekwoord. Wij raden aan om de Yoast Plugin te gebruiken, dit maakt het allemaal net iets makkelijker. Dit zoekwoord vertegenwoordigt je pagina of post. Dit is het zoekwoord wat mensen gaan gebruiken om jou te vinden. Laat dit zoekwoord ook terug komen in je afbeeldingen en in je tekst en kopteksten. Let op; gebruik dit woord niet te vaak! Anders gaat dit averechts werken.

Social Media

De afgelopen jaren is er veel veranderd in deze grote online wereld. Social media is veel belangrijker geworden. Met je bedrijf kan je een facebook pagina of community oprichten. Hierdoor heb je direct en intiemer contact met je potentiële doelgroep en klanten, je komt nu tot in de woonkamer. Maar dit betekent ook dat er meer gezocht wordt naar je bedrijf. Je klanten klikken door vanuit social media naar je website. Deze social media websites versturen deze signalen ook door richting de zoekmachines. Daarom is het juist nu zo belangrijk om ook hier actief op te zijn.

Backlinks

Backlinks zijn de links die geplaatst worden op je website en de links die geplaatst zijn op andere websites die linken naar jouw website. Hier is het heel belangrijk dat je gaat voor de kwaliteit van deze links in plaats van de kwantiteit. Als jij een groentewinkel hebt is het heel vreemd als je linkt naar een bedrijf die schoenen produceert. De zoekmachines kijken naar de overeenkomsten.

De makkelijkste manier hiervoor is door bijvoorbeeld gast bloggers te hebben. Deze linken naar hun eigen website maar zij linken ook weer terug naar jou.

Yoast SEO plugin.

Maak SEO makkelijker met Yoast

De Yoast plugin zorgt ervoor dat alles duidelijk gemaakt wordt. Hierin zie je snel en gemakkelijk wat je nog kan verbeteren en wat je al goed gedaan hebt!

Dit zorgt ervoor dat je niet al teveel tijd hieraan kwijt bent.

Zorg er wel voor dat je van te voren onderzoek gedaan hebt naar de juiste zoekwoorden.

In dit voorbeeld zie je een screenshot van de Yoast plugin voor deze blog. Je ziet dat er nog 1 probleem is die opgelost moet worden. In dit geval moest ik het zoekwoord nog 1x terug laten komen in een heading.

Tevens is het ook erg belangrijk om interne links te plaatsen, deze zorgen ervoor dat jouw website beter geïndexeerd kan worden. Als je bijvoorbeeld de volgende zin hebt: Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met ons op. Zorg er dan ook voor dat je een knop plaatst met contact.

Schrijf je een blog en verwijs je naar diensten die jij aanbied? Link dan ook hiernaar.


Mocht je na het lezen van deze blog verder nog vragen hebben neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen jouw bedrijf graag verder.

Tevens zijn wij ook actief op social media, klik op de onderstaande iconen om deze te bekijken. Wij posten met regelmaat tips en extra informatie hierop.